Външни ролетни алуминиеви щори

Според вкуса или приложението , за създаването на външните ролетни щори се използват различни материали – PVC , алуминий. Стандартно щората се управлява чрез колан или найлоново въже. Този механизъм може да се замени от манивела или електрически мотор. Това е задължително при по големи размери щори, защото тогава стават прекалено тежки за управление със стандартния механизъм.
Пестене на енергия чрез изолация.
Външните ролетни щори могат да се използват като изолация, както през лятото така и през зимата. По този начин може да понижите вашите разходи за енергия през зимата. Пространството между щората и стъклото, служи като изолация и по този начин намалява загубата на топлина през прозорците и вратите. Колкото по голямо е това разстояние, толкова по ефективна е изолацията.
През лятото външните ролетни щори се използват за слънцезащита и за да не пропускат топлината в дома. Тук, във всеки случай, трябва да внимавате от какъв материал са изработени щорите, защото например PVC-то се нагорещява при директна слънчева светлина и отдава тази топлина навътре. Освен това, PVC-то остарява много бързо, когато е изложено на директна слънчева светлина и животът на материала се скъсява значително. Става крехък и пожълтява.
Сигурност за вашия дом
Съвременните външни ролетни щори, могат спокойно да изпълняват функцията и на решетки, които да защитят вашия дом от взлом. Има възможност да се монтират резета , които да заключат щората и по този начин да попречат на нейното отваряне отвън. Задвижваните от ел.мотор щори се заключват автоматично при затворено положение, тъй като автоматиката на мотора, пречи да бъдат повдигнати ръчно.
Защита от лошото време и шумоизолация
За разлика от вътрешните видове щори като хоризонтални , вертикални и др. – външните ролетни щори защитават вашата дограма и вашите прозорци от неблагоприятните климатични условия и спомагат за вашият спокоен сън, като задържат шума навън.Тук отново трябва да имаме предвид, че колкото по голямо е разстоянието между прозореца и щората, толкова повече шума се заглушава.
Устройство и монтаж
Външните ролетни щори се състоят от кутия в която се събират ламелите на щората при вдигнато положение, водачи и самите ламели. Изработват се от два вида материал – дебела пластмаса ( PVC ) и алуминий. Могат да се направят различни комбинации между двата материала – кутия и водачи от алуминий и ламели от PVC и т.н.
Ако целта ви е да постигнете максимално ефективна изолация, препоръчвам външни ролетни щори, изработени от алуминий. При тях, най-долният ламел е изработен по специален начин, от по-дебел алуминий, като допълнително е поставено гумено уплътнение, а алуминиевите панели са пълни с полиуретанова пяна, което усилва изолиращите свойства на този вид щори.
Водачите на щорите се монтират към дограмата или със странично набити дюбели в нишата на прозореца. Кутията се закрепя върху водачите. Тя може да бъде обла или правоъгълна, според вкуса на клиента.
Външните ролетни щори разполагат с полезни екст

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19

Номер на АДПБФП: BG16RFOP002-2.073-8386-C01

Бенефициент: «ГРАНД ПЛАСТ» ЕООД

Обща стойност: 4 400 лв., от които 3 740 лв. европейско и 660лв. национално съфинансиране.

Начало: 20.08.2020г. Край: 20.11.2020г.

2011-2019 Гранд Пласт ЕООД